Bibliotheek op School

Op OBS De Sleutelaar hebben we een Bibliotheek op School (dBoS)! Dat wil zeggen dat wij een echte bibliotheekvestiging hebben in samenwerking met Bibliotheek De Kempen.
De bibliotheek is een moderne schoolbibliotheek, met eigentijdse lees- en leermaterialen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.
 
In de Bibliotheek op school vinden kinderen en hun ouders / verzorgers prentenboeken, voorleesboeken, informatieve boeken, (eerste) leesboeken en materialen voor kinderen die moeite hebben met lezen. Op school is regelmatig een leesmediaconsulent van Bibliotheek De Kempen aanwezig, die het onderwijs mede ondersteunt. Ouders en leerkrachten kunnen bij haar terecht voor vragen over (leren) lezen en mediawijsheid.

Alle kinderen lid van de bibliotheek
Om boeken te lenen in de bibliotheek op school hebben de kinderen een 'schoollidmaatschap'. Dat betekent dat ze op school boeken kunnen lenen op hun eigen naam. De school heeft voor iedere leerling een scancode. Met deze code kun je alleen in de schoolvestiging terecht.
Wil je lid worden van de bibliotheek - en dat raden we iedereen aan - dan kan dat tot 18 jaar gratis. Ga daarvoor naar de bibliotheekvesting in Bladel.
Lidmaatschap van school en persoonlijk lidmaatschap van de bieb zijn niet aan elkaar gekoppeld.
 
Klik hier voor de speciale dBoS pagina voor De Sleutelaar. Je kunt hier gebruik maken van de zoekmachine en zo de collectie van de dBoS ook thuis bekijken!